torsdag 20 februari 2014

Abi-14

I torsdags (13.2) var det som sagt Abi-dagen, penkkis. Denna dag verkade så otroligt kul för alla treor, visst var den kul för oss ettor och tvåor också fastän vi blev lite nerklottade.
Dagen började med att vi "småa" elever steg in i ett klassrum där vi blev fint sminkade. Sedan fick vi gå,krypa och klättra över bord för att komma fram till auditoriet.
Abina hade gjort ett jättebra program som de underhöll oss med i 1-1½ timme. De sjöng sånger åt lärare, läste blogginlägg, lekte lekar (där både ettor,tvåor och lärare deltog) och de hade också nominerat vissa elever till olika saker som de sedan blev dömda för. Alla ettor blev dömda för slöast i matkön :-)
Andra saker folk blev dömda för var t.ex. årets mozart, årets ask.fm, årets "get-a-room", årets wannabi osv. Sedan åkte de alla iväg på kryssning och är nu hemma på läsledigt. Skönt med kortare matkö.

Glömde tyvärr min kamera hemma så jag har endast några få dåliga telefonbilder.
här ser man en liten del av treorna

alla ettor fick städa upp efter programmet, wihoo!

som sagt, slöast i matkön :)

Vinterbalen 2014

Fredagen den 24.1 var det dags för den årliga vinterbalen i Gymnasiet. Det var något jag såg fram emot även fast det var på en Fredag kväll. Vi hade vanlig skoldag på dagen och sedan började balen kl. 7 på kvällen. Klädkoden var långklänning och kostym. Alla var verkligen superfina och det var jättekul att se alla i sina fina kläder.

Elevkårens ordförande Jonathan Bonn hälsade alla hjärtligt välkomna med sitt välkomsttal. Efter det fick vi höra ett festtal av vår rektor Margareta. Nadia Väglund och Christoffer Bergman sjöng en sång för oss och sedan fick vi höra ett tal av Kjell Geberg. Christoffer Bergman sjöng sedan en sång till för oss och efter det var det dags för mat. Efter maten började Lesters spela och många elever och lärare dansade.jag(Ida) och  Christoffer

Förberedelser inför balen

Jonathan och marskalkarna Christoffer & Emilia

Svante och Jonathan spelade för oss i elevkåren under tiden vi väntade på resten av eleverna

Den goda maten vi fick

Mingel

Ute på gården var det också fint med lyktor 

Några av lärarna