onsdag 9 april 2014

Projektvecka & Projektresor

Vecka 8 hade vi projektvecka. Det var en jätterolig och lärorik vecka måste jag säga.
En projektvecka går ut på att man är tillsammans med alla elever som har samma projekt som en själv. Varje projekt gör sitt eget projekthäfte och det är det man i princip gör hela veckan. Eleverna delas in i små grupper och de får alla olika teman kring stället de sedan kommer besöka.
Det går åt flera timmar att få sitt tema klart, men man gör också andra roliga saker. T.ex. ser på film eller dokumentärer och vissa projekt får även besök av någon/några som kanske berättar något som berör deras projekt.
Årets projekt var Neapel-Italien, Förintelsen, Island och Aten-Grekland. Jag tänkte att det skulle vara kul att veta vad alla skall göra på deras projektresor så jag skall berätta lite om det.

Neapel-Italien med Kerstin & Jari
Neapel projektet kommer då alltså att besöka Neapel i Italien. En dag kommer vulkanen Vesuvius och staden Pompeji att besökas. Nästa dag tar de en båt ut till ön Capri där de stannar hela dagen.
Sista dagen kommer Rom att besökas.

Förintelsen med Jenny & Nina
Förintelse projektet kommer att besöka Auschwitz. De kommer också att besöka berget Zakopane,  de judiska kvarteren, Schindlers museum och ännu ett till museum.
Detta projekt är med varje år.

Island med Marianne & Berit
Islands projektet har gjort sitt projekthäfte på nätet som en hemsida, ni kan besöka den HÄR.
De kommer att besöka en skola som de har haft kontakt med via sociala medier, åka på valsafari, bada i blå lagunen, rida på islandshästar och också besöka Geysir-området.

Aten-Grekland med Nikke & Ann-Charlotte
Greklandsprojektet åkte iväg redan idag (9.4) och har då alltså den längsta rese-tiden. De kommer att göra något som kallas Island hoppping, de kör runt med båt till tre olika öar. De skall också på många rundturer och sedan skall de besöka en stad som ligger en bit utanför Aten.

Imorgon åker alla projekt iväg på sina resor förutom Greklandsprojektet då som åkte redan idag:)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar