torsdag 19 februari 2015

Projektvecka i GIP

Hej! Vecka 8 betyder projektvecka för oss elever i gymnasiet i Petalax. De projekt som erbjuds 2015 är Polen, Barcelona, England-Frankrike & Webbredaktionen. Det som är speciellt för detta året är att en webbsida skapas inom varje projekt.

Jag är själv deltagare i Polenprojektet och skall därför berätta vad vi har gjort under denna vecka.

Måndag:
Dagen började med en liten samling i auditoriet där det berättades lite om vad som händer under veckan. Efter det samlades alla projekt i sina klassrum med sina projektledare. De två lärare som är med i vårt projekt är Simone Bergvik och Christian Westö.
Under måndagen fick vi ett tema som vi skulle skriva om i grupper på 4. De teman vi har är judendomen, Hitler och hans bödlar, nazismen som ideologi, Oświęcim,  polska fraser, förintelsevittnen och förintelselägren. Hela måndagen läste vi och skrev om våra teman.
 
Tisdag:
Tisdagen var en mycket intressant dag eftersom vi fick besök av Johanna Söderholm. Hon berättade om Polen och visade lite bilder. Sedan fick vi se en helt ny dokumentär om förintelsen som hade premiär i januari. På eftermiddagen jobbade vi endast med våra egna teman.

Onsdag:
Dagen började med film, Schindlers list. Det är en mycket sevärd film! Eleverna i denna grupp tyckte att den var rörande men bra. På eftermiddagen såg vi klart filmen och sen jobbade vi vidare med våra teman och våra presentationer.


Här är en bild från filmtittandet. @gymnasietpetalax på instagram

Torsdag:
Dagen började med att vi fick skriva klart våra texter eftersom webbredaktörerna skulle börja publicera dem på nätet. När vi var klara med det började vi se dokumentären Nazi hierarchs. Efter maten såg vi filmen Sophie Scholl.

Fredag:
Fredagen börjar med presentationer av alla teman inom förintelsen. Efter det ser vi dokumentären om doktor Mengele. Före maten har alla projekt samling i auditoriet där webbredaktörerna visar hur hemsidorna började se ut.


En bild från onsdagen @gymnasietpetalax

Ida Sydholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar