fredag 9 mars 2018

Projektvecka

Projektvecka är något som vi har haft i många år nu här i Gymnasiet i Petalax. I år får vi elever även möjlighet att åka på projektresa till Tromsö eller München, som vi skriver om i projektveckan. Varje å vecka 8 har vi speciellt program där vi arbetar med projekten och nu på senare tid har vi skapat egna webbsidor också. 
Själv är jag med i Münchenprojektet och under veckan jobbade vi på våra texter och presentationer om olika ämnen. Ämnen vi skrev om är bland annat Tysklands industrialisering, damfotboll och bilar. En dag gjorde vi en typisk tysk maträtt som man kan hitta på ex. torget i Berlin. Korv, pommes frites och en sorts ketchupsås.


Det blev trångt i köket då 40 pers skulle laga mat samtidigt. :)
Senare i veckan hade vi en "äventyrs-eftermiddag". Vi delades in i grupper och fick olika uppgifter vi skulle klara av under en viss tid, och den som hade mest poäng och snabbast tid vann. Som uppgift kunde det vara att man skulle hälla upp ett mätglas med vatten så nära 50-strecket som möjligt, eller att lösa en rubikskub.

En annan uppgift var att spela bildmemory.  

Det var även unde projektveckan som Jan-Henrik Smått föreläste för oss, som jag pratade om i ett tidigare inlägg. Förutom det tittade vi också på en tysk film om Stasi och tiden medan Tyskland var indelat i öst och väst. Filmen hette De andras liv.
Tromsö-projektet jobbade precis som vi, med sina texter och presentationer. En dag var de till Öjberget och grillade korv samt åkte pulka. 

 Öjberget.
Medlemmarna i Müchen-projektet

Gå in och kika på våra hemsidor! :)
Medlemmarna i Tromsö-projektet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar