fredag 24 februari 2017

Vad händer!?

Vad händer!?


Ni kanske funderar vad är det som händer nuförtiden i Gymnasiet i Petalax och var är uppdateringarna på bloggen. Kort sakt så har det hänt en massa i vårt Gymnasium, bara socialamedieambasadören inte har haft tiden till uppdateringen :D #thatsme

Men här är jag, tillbaka för att upplysa världen vad den har gått miste om. 
Först kan vi börja med att visa våra duktiga abiturienter, med deras å så trevliga program, den enda dagen det är tillåtet att piiina oss andra studerande. 
Abi-17, bild av: Carina Storthors

Önskar alla Abi-17 lycka till i skrivningarna (också andra som skriver) och hoppas ni hittar er väg i arbetslivet och studielivet efter Gymnasiet.Sen vad mera har hänt. Jo, efter varje Abi kommer en äldstes dans. Tvåor blir nu äldst i huset och det skall naturligtvis firas (på ett eller annat sätt). Det ordnades en traditionell bal i festsalen med en liten "spinoff" i och med att Finland firar 100 år. Jubileet märktes i bland annat dekorationen och programpunkterna mellan de traditionella danserna. 

Äldstes dans 2017, bild: Carina Storthors

En underbar och magisk kväll, fylld med dans och musik. Förutom de traditionella danserna hade studerande också en egen dans, där musiken och danstegen var helt valfri. 

Ni kan se hela kvällens föreställning som blev filmad live på nätet, det finns också en länk på vår facebook sida :)
Efter att provveckan var över, Abin hade gjort sitt och övergav skolan till tvåor att bestämma lämnade bara en sak att göra. Inleda projektveckan, typiskt som alltid hålls den veckan 8. Det som studerande gör under denna vecka är att de gör en helt egen webbsida. Där de söker fakta om staden som hör till deras projekt och lägger ihop det till ett gemensamt resultat. 

Här är länken till webbsidorna:Här är en petalaxgroupie som vi kallar det, vi inledde veckan med en samling där alla fick redda på sina uppgifter och vad som är programmet under veckan.

Vi hade också en tävling på gång under veckan. Man skulle ladda upp en kreativ bild tagen under vecka 8. Vinnarna fick varsin biobiljett :)

Vi har bland annat haft Antti Koivukangas som har varit till skolan, han föreläst om hur idrotten användes som ett vapen under kalla kriget. 

Andra programpunkter var bl.a. afternoon-tea, som Londonprojektet förberedde. Och sedan fick vi också se på Harry Potter film, en viktig del inom englands literatur. 
Presentering av projektet den sista dagen Vecka 8 är nu över och resultaten finns på hemsidorna. Nu ska vi njuta av sportlovet och komma tillbaka med nya krafter. Det är bara lite kvar och snart är det sommarlov #kämpa :D

#petalaxprojektInga kommentarer:

Skicka en kommentar