söndag 22 januari 2017

Toki-projekt 2016-2017

En vidare uppdatering på vår skolblogg och denna gång skriver vi mera om vårt projekt som vi har hållit på med. Våra vänner från Leppävirta besökte oss denna vecka, med tre dagar planerad program lärde vi känna det andra modersmålet, Vasa och varandra bättre. 

Onsdagen 18.01
Innan alla fick fara hem till sina gästfamiljer hade vi lite lekar i skolan, där Leppävirta studerande fick en rundvandring av vår skola. 

Torsdag 19.01

Tidigt på morgonen var hela gymnasiet och Leppävirta studerande till Högstadiet där Vasa teater hade en pjäs om Finlands historia en clown föreställning. 


Efter föreställningen var det tillbaka till lektionerna där också våra Toki vänner deltog.

Efter lunchen i skolan var det vidare med buss till Vasa.

Väl ankommen till stan, hade våra studerande uppgifter som skulle göras i Terranova museet i Vasa. 

En annan programpunkt i Vasa var en turné bakom scen i Vasa teater. Vi var in och ut i alla utrymmen och upp på scen. Vår guide Sara berättade teaterns historia och svarade på alla våra frågor.  
Vi fick reda på att det är en massa människor och händer som ligger bakom en pjäs och deras uppbyggnad. Vi fick bland annat se deras nyaste projekt "Aladdin och den magiska lampan".
En underbar avslutning på en lång dag men shopping och kakor. sedan var vi också och åt på RAX  😋På fredag sedan planerade vi vår nästa resa. Destinationen är Stockholm denna vår. I maj har vi beställt regnfritt väder och en massa studerande med topp humör så syns vi igen i Sverige 😎
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar