lördag 7 januari 2017

Bloggen är tillbaka!

Välkommen 2017


Ett nytt år, en ny bloggare, en ny period. Det var länge sedan sista uppdateringen på vår skolblogg, men vi är tillbaka med full fart. 
Vi tar en snabb genomgång på vad allt roligt vi har gjort i vår skola under höstterminen 😉

Första skoldagen 😇

Vi startade terminen med att välkomna alla studerande tillbaka till skolan den 15 Augusti.Puijontorni KuopioÅrets Toki-projekt grupp uppe bland molnen. Bilden togs på vårt besök till våra vänner i Leppävirta gymnasium den 6 September 😄

Kommer mera i bloggen senare om Toki-projektet.

Vi fortsätter också i år med Eklasstandem där vi har lektioner via skype med andra studerande i Leppävirta Gymnasium. Målet är att vi skall lära oss det andra inhemska språket.

Årets dagsverkspengarna gick till Röda korset i Korsnäs. Pengarna gick mestadels till stöd runt undervisningen av invandrarna samt till annat det skulle behöva.

Som tack blev skolan bjuden att lära känna människorna som just då befann sig i kurscentern i Korsnäs, målet var att lära känna varandras kultur och de fick uppleva en traditionell Finländsk middag med dansbandsmusik i bakgrunden.

Alla hade mycket trevligt och vi lärde känna varandra bättre, många kom personligen och tackade oss för vårt stöd.

Vi har också haft många som besökte vår skola också denna gång.

Författaren Sara Jungersten berättade om hur det är att jobba som författare och om sina tre böcker.

Kriminalteknikern Johan Solvin berättade om sitt yrke och hur hans vardag kan se ut.

Helsingfors Universitetet hjälpte våra studeranden att kanske få en klarare bild på var man skall fortsätta sina studier och vilken den bästa vägen för en själv är.

Annat roligt vi har gjort denna termin är en av våra traditionella temadagar, "Suit up" dagen är en klassiker i vår skola där alla för en dag känner sig som 007 agenter för en dag och inte bara vanliga studerande 😎

På årets Vinterbal lärde vi oss hur man tar en suddig groupie. Vi kallar detta #Petalaxgruopie 😏

Luciatåget lysande som alltid, ingen brand i år heller (tyvärr) 😁

Som avslutning hade vi vår traditionella Julfest som alltid planeras av våra 2:or. Lekar där vi har lärare mot studerande, sketcher både från studerandes sida men också lärarkårens sida och vår helt egen jultomte som delade ut polkagrisar. Underbar avslutning efter en tuff provvecka.

Eftersom detta blogginlägg blev så lång här är en bild på vår lärare Simon på vägen ner till maten. Vi kallar detta #Petalaxsättet att gå ner till maten 😎


Hoppas att bloggen uppdateras snart igen, tills det säger jag "Moikka!"

Mvh. Sanida (nya sociala medie-ambassadören) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar