fredag 8 december 2017

Mycket på gång!

Tjena!
Det har nu gått nästan 2 perioder sedan förra inlägget. Vi har hunnit göra mycket och nu tänkte jag dela med mig lite om vad vi har gjort.

Onsdagen den 4 oktober var vi till Wasa teater och såg musikalen Ingvar.
  Vi har hållt våra e-klasstandem lektioner varje vecka i vanlig ordning. Och nu har vi bara en lektion kvar.


Fredagen den 13, oktober, var en rolig dag. Som tema fö dagen hade vi Suit Up och det var trevligt att se alla finklädda. Den dagen hade vi också äran att få spela in en video där vi diskuterar Finland 100 år. Det kommer ut ett skillt inlägg med videon när den kommer, så har ni alla möjlighet att se den. 

Vi har fått ta del av en föreläsning också. Herman Lindqvist kom hit till Petalax. Herman är en svensk historiker som höll en föreläsning i samband med Finland 100 år. Det var tvårona som deltog då man kan få den till fördel då man har historia kurs 3.

Den 19 november är det mansdagen. Två elever från grupp 22 höll en presentation om ämnet och som avslutning kastades choklad på eleverna för att fira skolans män. Det är viktigt att det råder jämställdhet i skolorna pch det vill vi också här på Gymnasiet i Petalax.

 KnowHow mässan hölls 22-23 november, och bland alla de andra skolorna fanns också vi i en bunker på onsdagskvällen. Där hölls frågesporter, vi minglade samt berättade om vårt nya projekt.

 För ungefär en vecka sedan fick vi se en pjäs om Korsnäs. Pjäsen var några scener från en längre pjäs som spelades i somras i Korsnäs. Arrangörerna var föreningen Prästgårdsmuseet i Korsnäs. Pjäsen är skriven av Carita Nyström och regisserad av Lasse Hjelt.//Elvira SöderlundInga kommentarer:

Skicka en kommentar