torsdag 5 juli 2018

TOKI-projekt: Stockholm

Hejsan!

Förutom resorna till München och Tromsö har TOKI-projektet också haft en resa. Den resan var en 3-dagars visit till Stockholm. Resan ägde rum 16-18 maj. Projektlärarna var Jari Löf och Marianne Backlund, och på resan hade vi även vår kanslist Marit Udd med.
Vi for tidigt på onsdagen den 16:e, flyget till Stockholm gick ca. 9 på morgonen så när vi väl landat i Stockholm hade vi ännu en hel dag framför oss, vilket var roligt. Efter att vi lämnat våra väskor på hotellet gick vi ut på stan för att äta, för att senare möta upp eleverna från Leppävirta. Vi for tillsammans till Riksidrottsmuseet där vi fick prova på olika test som idrottare genom historien har gjort för att testa sin kapacitet. Därefter besökte vi också Tekniska Museet.
På torsdagen besökte vi Mall of Scandinavia, gjorde lite shopping, och åkte sen vidare till det kända ABBA-museet. Där fick vi läsa om bandets utveckling och framgång samt dansa och sjunga loss till deras musik. Efter ABBA-museet tog fyra flickor och lärare Jari friheten att åka på en fotbollsmatch. Matchen spelades mellan Örebro och Djurgården. Fotbollen är större i Sverige än vad den är i Finland, därför var det speciellt roligt att se en äkta Allsvensk fotbollsmatch!
På fredageftermiddag for Leppävirta eleverna hem, och vi lämnade kvar ännu tills kvällen. Men vi hann gå en sväng via Gamla stan. Där fick vi gruppvis olika uppgifter, såsom att leta reda på olika platser och fotografera. Efteråt åt vi gemensam lunch på Jensens Böfhus innan Leppävirta eleverna for hem. När det bara var vi från Gymnasiet i Petalax kvar valde vi att gå till Slottets skattkammare. Där hade vi en egen guide som berättade om kungaskarans olika kronor samt andra accossearer. Skattkammaren ligger under marken, för att det ska hållas mörkt. Solljus gör att de gamla föremålen förstörs. Detta gjorde också att man ej fick ta bild med blixt, och det var lite besvärligt eftersom det var så mörkt där från förr.

På kvällen tog vi båten över till Åbo. Lördag morgon skiljdes vi åt, eftersom några skulle på stafettkarnevalen och vissa skulle hem. Från stafettkarnevalen kom vi hem med en stark 4:e plats i 4x100.


//Elvira Söderlund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar